21/10/17

DIA 21-O MANIFESTACIÓ I CAMÍ DEL PLE DEL PARLAMENT DEFINITIU



Demana un Ple del Parlament per debatre la situació i decidir en conseqüència. 

OPINIÓ > ANÀLISI  Marcel Mateu, professor de dret constitucional de la UOC.

Tres autobusos han sortit d'Arbúcies plens de gent per assistir
a la manifestació. Molts altres arbuciencs hi han anat
al amb mitjans propis o públics.
El govern del president Rajoy ha decidit liquidar completament l’autonomia de Catalunya i ha aprovat un nou Decret de Nova Planta fent-se un article 155 a mida. S’ha donat un xec en blanc, saltant-se la constitució i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. El govern del PP, amb la complicitat del PSOE i de Ciudadanos, ha destruït radicalment el sistema autonòmic de manera unilateral, canviant alguns dels pilars que fonamentaven l’edifici autonòmic, i ha liquidat el poc que quedava d’autonomia política. Perquè, de fet, ja fa unes setmanes que amb l’eufemisme de la intervenció econòmica de la Generalitat havien deixat tocat de mort el caràcter polític de l‘autonomia, i ara l’han rematat, retorçant l’article 155 de la constitució fins a fer-li dir allò que literalment no diu.
...

La decisió del govern espanyol d’aplicar l’article 155 de la constitució i fer-ho d’aquesta manera tan clarament il·legal i inconstitucional només deixa una única sortida digna al Parlament de Catalunya: fer una declaració formal d’independència (que és el que preveia la llei del referèndum d’autodeterminació), que automàticament comporta dues coses: que entra en vigor la llei que farà funcions de constitució provisional de Catalunya (la llei de transitorietat i fundacional de la República) i que ha de començar el procés constituent. En sis mesos.
No és el primer cop que el govern espanyol i altres organismes de l’estat diuen que defensen la llei i la constitució però se la salten barroerament o la vulneren de manera flagrant. L’últim exemple, la detenció dels dos Jordis. Però avui el govern de Rajoy s’ha carregat definitivament la paret mestra no només del sistema autonòmic sinó de l’estat de dret i, per tant, de la democràcia espanyola. Quan caigui l’edifici, n’hem de ser fora.

Llegiu-lo sencer a https://www.vilaweb.cat 



Gràcies a les persones col·laboradores que han enviat fotos a través de Whatsupp



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada