22/10/13

OPOSICIÓ A LA LLEI WERT I A TOTES LES LLEIS INJUSTES

Reflexió 1
La LOMCE és una agressió al sistema educatiu mundial, europeu, ibèric, espanyol i per descomptat català. Forma part d'una política d'agressió a Catalunya que afecta també a la resta dels pobles de l'estat espanyol. El centralisme de la casta parasitaria, terratinent i financera, dominant no solament ens afecta a nosaltres. Siguin  o no conscients , afecta a tots els pobles i nacions que formen de l'estat espanyol La lluita dels treballadors enfront de totes les formes d'opressió no té fronteres. Nosaltres (TTxI) no substituïm al Moviment Obrer, ni substituïm als sindicats ni als partits que es reclamen de la classe obrera. Intentem que els treballadors i treballadores abracin la causa de l'independentisme.

Reflexió 2 

La LOMCE imposa un sistema educatiu que ignora el nostre país, la nostra llengua, la nostra història, la nostra cultura i tot allò que ens identifica com a poble.

Pretén formar persones sense arrels, sense referents que puguin reconèixer en el context que les envolta. Pretén convertir l’alumnat en analfabets en la llengua pròpia carregant-se un sistema d’immersió lingüística que ha demostrat la seva eficàcia. Pretén alienar i uniformitzar l’alumnat català “espanyolitzant-lo” i que això li impedeixi reconèixer-se com a català i conèixer la història i la cultura del seu propi poble i dels que destaquen com a creadors excepcionals.

Rebutgem un sistema educatiu que educa a les persones per a ser uniformes, homogènies i que menysté el sistema educatiu propi com a inservible i desapropiat. No és possible respectar la diversitat, avançar i construir si no es fa des de el coneixement i l’estima del que ens es propi.

És per això que tothom que estigui vinculat a la cultura catalana reclamem la retirada de la LOMCE. Si al que planteja la llei Wert li afegim els problemes d’aplicació de la LEC, ens trobarem retallades pressupostàries i de personal constants el que fan es posar en risc l’educació i, per tant, el futur d’aquest país.
El sistema educatiu ha de tenir com a objectiu prioritari dotar a les generacions futures de les eines necessàries per a educar en la capacitat d’anàlisi critica, en el raonament científic, però també en el laïcisme, la solidaritat i la igualtat, la justícia social i en l’exercici de la democràcia i de la llibertat d’expressió per tal de contribuir a una transformació social, necessària per a aconseguir una societat més justa i igualitària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada