14/4/13

HEM COMMEMORAT LA PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA CATALANA


Més d'un centenar de persones hem partipat a l'oferna floral davant del monòlit que recorda la Proclamació de la República Catalana avui ha fet 82 anys. Abans havíem escoltat un manifest i escolatat per megafonia l'enrigistrament històric amb la veu de Francesc Macià. El record perdura. Ho aconseguirem, Avi Macià. Aviat. Molta viat.

1 comentari:

  1. Commemoració del 82è aniversari de la proclamació de la República Catalana
    MANIFEST

    El 14 d’abril de 1931, Francesc Macià proclamava des de Barcelona la República Catalana. 48 hores abans s’havien celebrat unes eleccions municipals que donaren el triomf a les forces d’esquerres, catalanistes i antimonàrquiques.
    Ell era el cap visible de la lluita per la llibertat nacional. Ell era el polític més autenticament popular que ha tingut el país.L’èxit obtingut li donava força i legitimitat per a una proclamació que obria una nova etapa de la nostra història i que el cop d´estat feixista va estroncar, només 5 anys després.

    Avui, 81 anys després ens apleguem davant d’aquest senzill monument que el poble d´Arbúcies va dedicar a Francesc Macià per commemorar aquella data ( fita?) històrica. I ho fem ben lluny del simple record historicista o de l’enyorança eixorca. Som aquí per fer justa memòria dels que ens han precedit en la lluita per les llibertats nacionals i socials del poble Català i també per reivindicar un futur de llibertat.

    Avui, com fa 8 décades el nostre país està visquent un moment històric.Estem construint, des de la majoria social, un nou estat i un país nou, més just i solidari on hi quèpiga tothom, sigui quin sigui el seu origen i on tothom visqui millor.
    El procés no és fàcil…Les dificultats són evidents…però, ara mateix, com el 14 d´abril del 1931, tenim el futur a les nostres mans!

    Des de la memòria viva de Francesc Macià i dels milers de ciutadans i ciutadanes de Catalunya que des de fa 82 anys han lluitat per Catalunya,la llibertat i la justícia,

    o Reiterem el nostre compromís-tan personal com dels col•lectius que representem- amb la lluita per la sobirania i que ens ha de portar a la consecució dels nostres objectius de llibertat i justícia per la via democràtica i pacífica.
    o Rebutgem amb fermesa totes les amenaces, coacions i xantatges que ens arriben de l´estat espanyol amb l´intent de desvirtuar i fer fracassar el nostre projecte democràtic.
    o Exigim al govern català i als grups parlamentaris que li donen suport, l´aplicació urgent del full de ruta cap a la independència, fruit de la voluntat popular expressada inequívocament l´11 de setembre i el 25 de novembre, al carrer i a les urnes.

    Conscients que estem en la recta final del procés cap a la independència, avui i aquí, de manera solemnial, afirmem que, amb la mateixa responsabilitat que demanava Francesc Macià als seus comciutadans,sabrem fer-nos dignes de la llibertat que estem construint i de la justícia que volem establir i que no defallirem fins a la constitució de Catalunya com a nou estat en el món.

    Visca la memòria de Francesc Macià!!!

    Visca Catalunya lliure!!!

    ResponElimina