11/11/12

CONSIDERACIONS SOBRE LA VAGA GENERAL DEL 14 DE NOVEMBRE


MANIFEST CONJUNT ANC i SINDICATS

CONSIDERACIONS:
En relació al posicionament de l’Assemblea Nacional Catalana respecte a la vaga general, convocada per al 14 de novembre, el Comité executiu  fa arribar les següents consideracions:
Les negociacions i el posicionament sobre la vaga se circumscriuen en l’àmbit de la sectorial del moviment obrer, i el Comitè Executiu va decidir que l’ANC en conjunt les assumís, perquè el manifest signat pels sindicats, a instàncies de l’ANC, és d’una gran transcendència per a la consolidació de la majoria social. Per primera vegada en la història de Catalunya els sindicats donen suport a un procés que ens ha de conduir a la independència. Reconeixen que el problema social és inseparable del nacional, que sense resoldre el problema nacional no es poden resoldre els problemes socials. En aquest manifest conjunt pactat amb Unió de Pagesos, CCOO, UGT, CSC-Intersindical i USOC tots apostem sense fissures per l'exercici del dret a decidir i afirmem que la crítica situació econòmica que pateix Catalunya és causada, a més de per la crisi global, pel dèficit fiscal que patim i per la nostra manca de sobirania. Ens afegim a una vaga que ha estat convocada als països del sud d’Europa, i és en aquesta clau, europea i nacional catalana, que hi donem suport. L’Estat que volem és un Estat solidari i sensible al patiment i problemes dels seus ciutadans. Per la justícia social, la democràcia i la llibertat Catalunya nou Estat!

1 comentari:

  1. Declaració conjunta de l'ANC i els Sindicats convocants a la Vaga general del 14N
    Reunits l’ANC i els sindicats catalans convocants de la Vaga General del 14 de novembre del 2012 per analitzar la situació social i política que viu Catalunya en aquests moments, considerem que és necessari defensar els drets nacionals i socials dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya per avançar en la construcció d’una societat més justa, lliure i solidària.

    Els sindicats i l’ANC, des dels valors de la llibertat, la dignitat, la democràcia de base i la justícia social, afirmen que és imprescindible conjuminar esforços per tal d’afrontar la greu crisi social i nacional que afecta el país, amb retallades de drets i prestacions socials que aboquen milers de famílies a la precarietat, a l’exclusió social i a la pobresa, però que podrien trobar, si més no parcialment, una solució si el nostre poble no patís el dèficit fiscal, successives contrareformes laborals i polítiques de retallades de drets socials i la falta de sobirania que li impedeixen aplicar les polítiques adequades per superar aquesta doble crisi. En conseqüència

    ACORDEN

    Fer reconeixement públic de la necessitat de fonamentar en el principi del Dret a decidir les transformacions nacionals i socials que la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya necessiten i demanden.

    És a partir d’aquest posicionament estratègic que l’ANC dóna suport a la convocatòria dels sindicats catalans i crida a la mobilització ciutadana el 14 N com a un dia de Vaga Nacional, General i Social i que ha estat convocada en als països del sud d’Europa i a la qual Catalunya s’hi incorpora plenament des de la seva realitat nacional.

    ResponElimina